20 Kasım 2014 Perşembe

11:28 - No comments

Ekran Kartı Nasıl seçilir ?

Ekran kartı öncelikle GB'ta göre seçilmez.
Peki neye göre seçilir :
- Bellek arayüzüne göre yani bit değerine göre.
- Mhz'e göre.
- Seri numarasına göre.

Peki bunlar tamamda ben HD film izlemek istiyorum, üst düzey oyunlar oynamak istiyorum.
Bunun cevabı çok basit.

1) İlk önce kaliteli bir görüntü oyunda olsun, filmlerde olsun 256 bit ve üzeri olması iyidir ama isterseniz 128 bit alacak iseniz seri numarasına göre seçeceksiniz, nasıl mı diğer maddeleri okumaya devam edin...

2) Tabii ki en önemli kısım seri numarasıdır nasıl mı, şimdi seri numaralarında ilk rakamı güncelliğini belirler, ikinci rakamı ise kalitesini belirler varsa da üçüncü rakamı eklenen bir şeyler var mı onu gösterir. Tabii şimdi çoğunuz anlamamış olabilirsiniz en iyisi size bunu bir örnekle açıklayalım :

HD 7250'mi yoksa HD 6950 mi ?
Şimdi arkadaşlar HD 7250 diğerine göre daha güncel çünkü bunun ilk rakamı 7 diğerinin ise 6 ama 6950 ise diğerine göre kalite olarak daha iyi ama daha eski çünkü bunun ikinci rakamı 9 diğerininki ise 2 ve son olarak ta ikisinin de üçüncü rakamı 5 yani bir şeyler eklenmiş yada değiştirilmiş demektir.

3) Mhz hızına dikkat etmek gerekir, dediğim gibi HD filmler yada üst düzey oyunlar için Mhz'in 800'le 900'ün üzeri olması lazım.

Not: Üst düzey oyun bilgisayarları için bit değeri 256 bit ve üzeri olması lazım, seri numarası hine de güncel olması iyi olur ve ikinci rakamın ise 6 ve üzeri olması lazım, Mhz ise 900'ün üzeri olması lazım.

Saygılarımla......

0 yorum:

Yorum Gönder